top of page

AKTUELLT

Här kan du ta del av nyheter och aktuella händelser som rör mig och mina böcker. Böckerna har sedan 1 januari 2016 bytt förlag och finns nu på det nystartade förlaget Barfotaböcker AB, www.barfotabocker.se.  

29 januari: Författardagen

Deltagande på Författardagen 2016 i Stockholm. Sammanlagt 16 författare är inbjudna till att prata om sitt författarskap. Författardagen äger rum på Bio Rio vid Hornstull i Stockholm.På scenen står Aris Fioretos, Jesper Weithz, Ritta Jacobsson, Maria Frensborg, Pär Sahlin, Åsa Anderberg Strollo, Martina Montelius, Gunilla Boëthius, Ulf Eneroth, PeKå Englund, Bob Hansson, Eva Susso, Sarah Sheppard, Magnus Linton, Staffan Lindberg och jag. På Författarcentrum Östs webbplats kan du läsa mer om dagen.

11 maj: Bokrelease Gunga åt Söder och Norr

Den tredje fristående boken om Aina släpps. Den här gången är det människorna i Norr som behöver hennes hjälp. Boken är en äventyrsroman för barn och unga i åldern 9-12 år, men är även spännande läsning för vuxna.  Boken har ett högaktuellt tema, mångfald och tolerans. 
 

1 april-30 juni: Lanseringsaktiviteter

I och med lanseringen av Gunga åt Söder och Norr planeras ett flertal lanseringsaktiviteter runt om i landet. Mer information följer. 

1-30 maj: Läsning pågår

Även under 2016 är jag en av författarna som får delta i projektet Läsning pågår. Läsning pågår är ett projekt där årskurs 5 i Stockholm stad får subventionerade författarbesök. Syftet är att berätta om skrivande och läsning, väcka elevernas läslust, stimulera den språkliga kreativiteten och inspirera eleverna till att skriva egna texter. Det är Utbildningsförvaltningen/Medioteket, Kulturförvaltningen som i samarbete med Författarcentrum Öst står bakom Läsning pågår. Här kan du läsa mer om projektet, medverkande författare och anmäla klassen till författarbesök: Läsning pågår på Författarcentrum Östs webbplats

22-25 september: Bokmässan i Göteborg

Jag kommer att delta på Bokmässan i Göteborg. Mer information följer. 

bottom of page