top of page

BÖCKERNA

Böckerna Gunga åt Öster, Gunga åt Väster, Gunga åt Söder och Norr är fristående äventyrsromaner med övernaturliga inslag. Det är spännande böcker som alla har olika underliggande teman som tidspress och stress, miljö och kilmatförändringar samt tolerans och mångfald. Fyra böcker planeras i serien. Läs om hur serien kom till. 

Anchor 1

​Gunga åt Öster -

mot tidens härskare

FÖRFATTARE: Anna-Klara Mehlich

ILLUSTRATÖR: Sofia Falkenhem

Läs ett Smakprov ur boken

Lyssna på första kapitlet

Boken i media

Gunga åt Öster – mot tidens härskare

ISBN 13-9789186775902

​​

Aina kan inte tro sina ögon. Det är mitt i natten och i gungstolen hos morfar sitter plötsligt en okänd kvinna. Hon gungar fram och tillbaka, och hon släpper inte Aina med blicken. Plötsligt stannar hon.

– Aina, du enda. Vi behöver din hjälp.

 

Det är början på det äventyr som tar Aina till Öster där hon och den nya vännen Elmi är ödesbestämda att försöka hindra härskaren från att fortsätta missbruka Iluret. Det är den klocka som styr tiden inte bara i Öster, utan också i vår värld.

 

Den här sommaren i Dalsland blir allt annat än vanlig. Faror finns där man minst anar det, men även vänner i udda skepnader. Aina som till vardags är rädd för det mesta utsätts för de svåraste prövningar och står inför hotet om att förlora allt hon håller kärt.

Anchor 2

​Gunga åt Väster -

mot Vädrets furste

FÖRFATTARE: Anna-Klara Mehlich

ILLUSTRATÖR: Sofia Falkenhem

Läs ett Smakprov ur boken

Lyssna på första kapitlet

Boken i media

Gunga åt Väster – mot Vädrets furste

ISBN 13-9789186775742

​​​​

Aina vaknar mitt i natten av ett dånande åskoväder. Regnet smattrar mot fönsterrutorna när hon smyger ner för trappan. Då en blixt lyser upp rummet får hon syn på henne, den gråhåriga flickan i gungstolen.

 

– Aina, sa flickan sakta. Aina, du enda. Jag har något åt dig … Vi behöver din hjälp.

 

Strax innan jul dyker en flicka upp i morfars gungstol. Hon är lerig, ser trött ut och det piper när hon andas. Trots att hon inte är äldre än Aina är hennes hår alldeles grått.  På lappen hon ger Aina står bara två ord: Hämta Åskfröet.

 

En ond kraft har tagit makten över årstiderna i Väster, landet där solen går ner. Aina är den enda som kan ställa allt till rätta igen. Hon ger sig ut på en farlig resa där vänskap och tillit sätts på prov. Gunga åt Väster är den fristående fortsättningen på Gunga åt Öster.

Anchor 3

​Gunga åt Söder och Norr -

mot fördomarnas diktator

FÖRFATTARE: Anna-Klara Mehlich

ILLUSTRATÖR: Sofia Falkenhem

Boken utkommer 13 maj 2016

 

 

Gunga åt Söder och Norr
– Inlighetens kamp

ISBN13 - 9789198312201

UTKOM MAJ 2016

 

Mitt i natten sitter den gamle mannen i gungstolen. Han darrar och flackar med blicken.

 

– Jag söker Aina, viskar han med låg, pipig röst. Måste träffa henne genast. Innan de hittar och för bort mig ...

 

Aina har sommarlov hos sin morfar i byn Solsäter när mannen söker upp henne. Han kommer från Norr där hemska saker sker. De som bor där blir allt mer lika och bryr sig allt mindre om varandra. De som gör motstånd, fångas och förs bort. Aina är den enda som kan stoppa det som sker.

 

Hon ger sig av på ett farligt uppdrag. Och det är viktigt. Invånarna i Solsäter har också börjat bete sig illa mot varandra, framförallt mot de två nyinflyttade.

 

Äventyret om Aina fortsätter. I den tredje fristående boken får hon slåss mot fördomar. Både sina egna och andras.

bottom of page