top of page

FÖR SKOLOR

Vilken är din idol? Vad har du för favoriträtt? Hur kom du på att klockan som styr tiden ska heta Iluret? Varför heter boken Gunga åt Öster? Är du rik?

 

Det är några av de frågor jag brukar mötas av när jag är på klassbesök. Och det är alltid lika roligt och spännande att möta barnens frågor och funderingar.

 

Jag gör gärna författarbesök i er skola.

 

Om författarbesöken

Besöken lägger jag upp efter ert önskemål. Har ni läst någon av mina böcker innan är det bra. Det leder ofta till roliga och fördjupande diskussioner. Men det är inget måste.

 

Under besöken är eleverna delaktiga i samtalet. Ofta brukar jag prata om hur en bok blir till, från idé till färdig bok. Vad man ska tänka på när man skriver en bok, alltifrån att beskriva en karaktär, berättelsens uppbyggnad till att beskriva miljöer.

 

Jag läser ibland ur någon av mina böcker. Ibland diskuterar vi dess tema, såsom stress, klimatförändring, mångfald och tolerans. Självklart finns alltid tid för elevernas frågor. Jag håller gärna skrivarkurser i olika former och av olika längd.

 

Lärarhandledningar

Jag har tagit fram lärarhandledning till mina böcker, med förslag på uppgifter. De innehåller bland annat diskussionsuppgifter, skrivövningar och bildövningar. Lärarhandledningarna är gratis, kontakta mig så skickar jag.

 

Kontakt och arvode

På Författarcentrums webbplats kan du läsa mer om mina författarbesök:

Min författarsida på Författarcentrums webbplats

 

Hör gärna av dig med förfrågningar och förslag, direkt till mig eller via Författarcentrum Öst.

 

Anna-Klara Mehlich

hej(a)annaklaramehlich.se

Tel 073-534 55 58

 

Författarcentrum Öst

fredrik.lagerqvist(a)forfattarcentrum.se

Tel: 08-611 58 04

bottom of page