top of page

UPPMÄRKSAMHET I MEDIA

Här kan du läsa om hur böckerna uppmärksammats i media. Du kan bland annat ta del av vad som sagts om böckerna, bokrecensioner, länkar till videoklipp och intervjuer. 

Barnens biblioteks plansch på rekommenderade böcker under temat Hjältar i andra väldar
Hjältar i andra världar

Barnens bibliotek har tillsammans med projektet Hitta en bra bok tagit fram en plansch med temat "Hjältar i andra världar".

 

Där är Gunga åt Öster med bland böcker av bland annat Astrid Lindgren, Martin Widmark, Neil Gaiman, Suzanne Collins och Philip Pullman.   

 

"Gunga åt Väster av Anna-Klara Mehlich är en lågmäld och finstämd fantasyberättelse som blandar det lilla perspektivet med det stora - från morfars hus, vännerna och de nästan bortglömda äldre släktingarna till en heterotopisk världsbild där Väster, Öster och vår värld bara är delar i ett större kretslopp. Språket är enkelt och behagligt och att teckenspråk är en naturlig del i båda världarna är både intressant och positivt ur ett mångfaldsperspektiv."

 

"Att lägga in miljöförstöring som ett komplement till väderfurstens ondska ger en extra dimension till fantasin. Både dramaturgin och stämningen leder tankarna till klassiska Mio, min Mio".

Ur recension av BTJ, lektör Fia Idegård, BTJ häftet

 

 

Barnens biblioteks plansch på rekommenderade böcker under temat Hjältar i andra väldar
Tre fantastiska serier!

Böcker är världens bästa julklapp. Här är tre heta tips för bokslukaren. Så skriver Barnens Bokklubb i julnumret av tidningen 2014. Där presenteras Gunga åt Öster och Gunga åt Väster i fint sällskap. Böckerna lyfts fram tillsammans med Cirkeln-serien och Lilla huset på prärien-serien under rubriken "Tre fantastiska serier!".

"Gunga åt Öster är ett fartfyllt fantasyäventyr du inte får missa!"

Barnens bokklubb om Gunga åt Öster

 

"Ett magiskt, spännande och kittlande äventyr"

Barnens bokklubb om Gunga åt Väster

Barnens biblioteks plansch på rekommenderade böcker under temat Hjältar i andra väldar
Barnbokskatalogen 2014-15

Gunga åt Väster är en av de böcker som fick vara med i Barnbokskatalogen 2014-15. På en av sidorna som riktade sig mot barn i åldern 9-12 år hittar du boken. 

Uppskattade ljudböcker som har nämnts i klasserna är Gunga åt Öster av Av Anna-Klara Mehlich och Den dansande djävulen av Martin Widmark. I åk 5 ska vi nu testa på att enbart ha ljudböcker i fantasygenren så det blir de två samt hela Jo Salmsons serie Almandrarnas återkomst.

Boktips på webbplatsen Läshörnan – ett läsfrämjandeprojekt för digital delaktighet Karin Torstensson, bibliotekarie

 

 

Gunga åt väster av Anna-Klara Mehlich är en mycket spännande bok. Den höll mig lika trollbunden som föregående bok Gunga åt Öster

Kim M Kimselius, författare

bottom of page